Meny

Ugnsstekt fisk med paprikacrème

4 PORTIONER

1 paprika
ca 2 msk olivolja
1 dl mandel, skållad
1–2 vitlöksklyftor
ca 800 g fisk, t ex sej
salt och peppar

Sätt ugnen på 175°.

Skala paprikan med en hjälp av en potatisskalare. Stek mjuk i lite olivolja i en stekpanna. Mixa paprikan tillsammans med mandel och vitlök till en grynig crème. Rör i så mycket olivolja att crèmen blir bredbar.

Skär fisken i fyra bitar. Salta och peppra och lägg i en ugnssäker form. Fördela paprikacrèmen på fiskbitarna. Stek i ugnen tills fisken är klar, 10–15 minuter.

Gott med potatis eller pasta.

Recept: Ingela Persson

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...