Meny

Quinoasallad

4 portioner

2 dl quinoa, okokt
1–2 morötter
1 paprika
1 gurka
2 tomater
1 klase vindruvor eller 1 persika
1 rödlök, finhackad
Dressing:
1 dl olivolja
3 msk äppelcidervinäger
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk honung eller lönnsirap
1/2 tsk salt

Koka upp quinoa i rikligt med vatten och låt koka i ett par minuter. Häll av vattnet och koka upp ytterligare en gång i nytt vatten. Sänk värmen när quinoan nästan är färdigkokt och låt den svälla i några minuter innan du häller av vattnet.

Koka hastigt upp morötterna och skär dem i bitar. Skär paprika, gurka och tomat i små bitar. Dela druvor på hälften eller skär persika i bitar. Vänd ner grönsaker och frukt i quinoan. 

Vispa ihop alla ingredienser till dressingen i en skål och blanda den med quinoasalladen. Smaka av med salt och peppar. 

Recept: Niina Snijder

Tips morötter, paprika & quinoa

Grönt

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...