Meny

Tomat- och paprikasås med mandel

2–4 PORTIONER

1 röd paprika
1 lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 tsk sambal oelek
3 tomater, tärnade
3 msk skållad och hackad mandel
1 tsk färskpressad citron
salt och peppar

Skala paprikan med en potatisskalare. Skär paprikan i strimlor och löken och vitlöken i skivor. Fräs mjuka i lite olivolja och sambal oelek. Tillsätt tomater och låt puttra under lock i 15 minuter. Rör om då och då.

Tillsätt mandel och mixa slätt med stav­mixer. Smaksätt med citron, salt och peppar.

Gott att vända ner i nykokt pasta och servera med riven ost.

Recept: Ingela Persson

Tips paprika & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...