Meny

Inlagda körsbärstomater

4 PORTIONER

1 ask körsbärstomater

LAG:
1/2 dl ättikssprit, 12%
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
3 svartpepparkorn

Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett litet kryss i tomaternas skal. Doppa i vattnet i ca 10 sekunder. Kyl i kallt vatten. Skala tomaterna och lägg i en burk med tillhörande lock.

Koka upp ingredienserna till lagen. Häll den över tomaterna, sätt på locket och låt stå i kylen minst 1 dygn.

Lägg tomaterna i en serveringsskål och vänd ner någon hackad ört – dill passar bra om tomaterna ska serveras till fisk och basilika kan vara gott till exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...