Meny

Tomatrisotto

4 PORTIONER

6 tomater, i mindre bitar
2 1/2 dl kycklingbuljong
4 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 lagerblad
1 msk olivolja
2 dl avorioris
1 dl torrt vitt vin
2 msk riven parmesanost
1 msk smör
salt och peppar

Mixa tomaterna och buljongen till risotton i en matberedare eller med en stavmixer. Sila genom en finmaskig sil och värm i en kastrull.

Fräs schalottenlök, vitlök och lagerblad i olivolja. Tillsätt riset och låt fräsa i ytterligare någon minut. Slå på vinet och rör om tills det har kokat in. Sänk värmen och tillsätt tomatbuljongen, lite i taget, under omrörning. Koka tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna kvar. Ta bort kastrullen från värmen. Vänd ner parmesanost och smör. Smaksätt med salt och peppar.

Tips tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...