Meny

Tomat- och paprikasoppa

4 PORTIONER

1 paprika, tärnad
1 lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
3 msk olivolja
1 msk hackad färsk rosmarin
1 tsk råsocker
1 chili, finhackad eller 2 tsk sambal oelek
2 burkar krossade tomater
1/2 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar

Fräs paprika, lök och vitlök i olivolja i en kastrull tills det fått färg. Strö över rosmarin och råsocker. Tillsätt chili. Rör runt och låt fräsa i ytterligare ett par minuter.

Tillsätt tomater och buljongtärning. Låt sjuda i ca 20 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Mixa soppan slät med stavmixer. Späd eventuellt med vatten.

Gott med en klick tapenade i.

Recept: Ingela Persson

Tips paprika & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...