Meny

Potatis med rostad majs och paprika

4 PORTIONER

10–12 potatisar, skivade
olivolja
1 majskolv
1 vitlöksklyfta, skivad
1 paprika, grovt tärnad
1/2 blekselleristjälk, skivad
1 bit purjolök, skivad
salt och peppar
(hackad persilja eller basilika)

Råstek potatisen mjuk i rikligt med olja i en stekpanna.

Skär loss råa majskorn från stammen och rör ner dem, vitlök, paprika och blekselleri i pannan. Låt steka ytterligare ett par minuter eller tills grönsakerna är mjuka och har fått fin färg. Tillsätt purjolöken i slutet av stektiden. Salta, peppra och smaksätt eventuellt med någon ört.

Recept: Ingela Persson

Tips majs, paprika & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...