Meny

Kryddig korvgryta med majs

4 PORTIONER

2 lökar, skivade
2–3 vitlöksklyftor, skivade
1 röd paprika, tärnad
2 msk olivolja
1–2 tsk sambal oelek eller färsk chili
1 tsk spiskummin
2 majskolvar
6–8 chorizokorvar
2 burkar krossade tomater
3 msk chilisås
salt och peppar
(strösocker)

Fräs lök, vitlök och paprika mjuka i olja i en kastrull tillsammans med sambal oelek och spiskummin.

Skär majsen i ca 4 cm långa bitar och korven i grova bitar. Lägg dem i kastrullen och låt steka tills korven fått färg.

Tillsätt tomater och chilisås och rör runt. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt en nypa strösocker.

Servera med ris och gräddfil.

Recept: Ingela Persson

Tips majs

Majs

Majsen har sitt ursprung i de peruanska Anderna. Idag odlas majs över hela världen. När honkolvarnas långa borst...