Meny

Ugnsstekt potatis med majs och chili

4 PORTIONER

2 majskolvar
ca 500 g potatis, skalade och halverade
salt och peppar

CHILI- OCH ÖRTOLJA:
2 vitlöksklyftor
3 msk olja
1 chilifrukt, hackad
hackade färska örter, t ex timjan och
rosmarin

Sätt ugnen på 200°.

Mixa vitlöken med olja i en skål. Tillsätt chili och örter.

Skär majskolvarna i 3–4 cm tjocka skivor. Koka dem i ett par minuter i saltat vatten i en kastrull.

Vänd majsen och potatisen i chili- och örtoljan i en ugnssäker form. Salta och peppra. Stek gyllenbruna och mjuka i ugnen, ca 20 minuter.

Gott till exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips chili, majs & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...