Meny

Ugnsstekt sötpotatis med rökt chili och lime

4 PORTIONER

400 g sötpotatis
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
1 krm rökt chilipulver
salt och peppar
1 dl turkisk yoghurt
saft och rivet skal av 1 lime eller 1/2 citron
1 dl rostade cashewnötter

Sätt ugnen på 200°.

Tvätta sötpotatisen, skär i klyftor och lägg på en ugnsplåt.

Rör ihop olivolja, riven vitlök och chilipulver. Häll blandningen på sötpotatisen, salta, peppra och vänd runt. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 20 minuter.

Blanda ihop yoghurt med citrussaft och -skal. Smaksätt med salt och peppar.

Hacka nötterna grovt och strö över potatisen.

Servera med citrusyoghurten.

Recept: Ingela Persson

Tips chili, lime & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...