Meny

Nachos, sötpotatis & bönor

4–6 PORTIONER

2 sötpotatisar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt och peppar
1 frp kokta kidneybönor, avunna
2 tomater, tärnade
1 lök, finhackad
1–2 tsk sambal oelek el annan chilipasta
1 liten påse nachochips
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200°. Skölj potatisen, skär i små tärningar. Lägg i en större ugnsform. Riv i vitlöken, ringla över olja, salta och peppra.

Rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills potatisen mjuknat. Ta ut formen, lossa potatisen lätt. Blanda bönor, tomat och lök. Smaksätt med sambal, salt och peppar.

Skeda bönsalladen över potatisen. Täck med nachochips och strö över ost. Gratinera i 10–15 min. Se upp så det inte bränner. Bjud med sallad, gräddfil och salsa.

Recept: Ingela Persson

Tips sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...