Meny

Gryta med sötpotatis och chorizo

4 PORTIONER

1 lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1–2 tsk sambal oelek
2 kvistar timjan
1 msk tomatpuré
2 msk olivolja
2 lagerblad
4 tomater, hackade
8 dl grönsaksbuljong
2 sötpotatisar, tärnade
400 g färsk chorizokorv, skivad
1 paprika, hackad
salt och peppar
persilja

Fräs lök, vitlök, sambal oelek, timjan och tomatpuré i olivolja i en vid kastrull. Lägg i lagerblad och tomater, rör runt och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Tillsätt buljong. Koka upp och lägg i sötpotatisen, låt småputtra ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Stek korv och paprika i en torr het stekpanna tills de fått färg. Lägg ner i grytan. Smaksätt med salt och eventuellt peppar. Strö över persilja.

Servera grytan med gräddfil och bröd.

Recept: Ingela Persson

Tips sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...