Meny

Rostad sötpotatis med manchego & chorizo

4 PORTIONER

400–500 g sötpotatis
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
salt och peppar
ca 600 g färska chorizokorvar
1 dl crème fraiche
1⁄2 dl fint riven manchegoost
1 msk hackad persilja

Sätt ugnen på 200° C.

Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt. Riv vitlöken och rör ihop med oljan i en skål. Ringla över potatisen. Salta, peppra och vänd runt. Rosta i ugnen i 20-30 minuter eller till potatisen är mjuk.

Stek korvarna varsamt i en stekpanna tills de får färg. Lägg korvarna på potatisen och låt dem gå klart i ugnen.

Smaksätt crème fraichen med lite av chorizooljan från stekpanna. Ta ut plåten ur ugnen. Strö över ost och persilja. Servera med crème fraichen.

Recept: Ingela Persson

Tips sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...