Meny

Sötpotatisnuggets med miso-aioli

4 PORTIONER

500 g sötpotatis
2 burkar kikärtor, sköljda och avrunna
1/2 dl ströbröd + till panering
2 chilifrukter, hackade
1/2 tsk spiskummin
1 tsk olivolja
salt och peppar
olja, till fritering eller stekning

MISO-AIOLI:
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl god majonnäs
1 tsk riven färsk ingefära
2 msk vit misopasta
salt och peppar

Ugnsstek sötpotatisen mjuk som i receptet ovan.

Blanda ingredienserna till aiolin.

Skala sötpotatisen och mosa grovt i en bunke. Tillsätt kikärtor, strö­bröd, kryddor och olja. Mixa slätt och smaksätt med salt och peppar. Forma till nuggets, vänd i ströbröd och fritera eller stek gyllenbruna i olja. Gott med lite sallad till.

Prova gärna att byta ut sötpotatisen mot exempelvis rödbetor, rotselleri eller palsternackor. Vanlig aioli passar också bra till.

Recept: Magnus Viksten

Tips sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...