Meny

Broccoligratäng

4 portioner

500 g broccoli
300 g sötpotatis (rotpersilja eller polkabeta går också bra)
3 ägg
2 dl grädde
2 1/2 dl riven ost
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver

Sätt ugnen på 200°. Skär broccoli i mindre bitar, skala stammen på broccolin och skär även den i små bitar. Skala sötpotatis och riv grovt på rivjärn. Stek broccolin i lite olja en stund tills den får färg och mju-knar. Stek sedan den rivna sötpotatisen tills den är mjuk. 

Blanda sötpotatis med broccoli och lägg i en ugnsform. Vispa ihop ägg, grädde, riven ost, salt, peppar och paprikapulver. Häll över grönsakerna och ställ in i ugnen i ca 20 minuter. 

Höj temperaturen på slutet för att få en fin färg på gratängen.

Recept: Niina Snijder

Tips ägg, broccoli & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...