Meny

Broccoli med vitlök och parmesan

4 PORTIONER

1 broccoli, i små buketter
3 msk olivolja
4 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 tsk färskpressad citron
salt och en nypa chiliflakes
ca 1/2 dl mycket fint riven parmesanost

Koka broccolibuketterna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av.

Hetta upp en stekpanna eller kastrull med olivolja. Tillsätt vitlöken och låt fräsa tills den har börjat få färg. Tillsätt citron och chiliflakes. Rör om. Vänd ner broccolin. Salta.

Vänd broccolibuketterna i parmesanost och servera direkt till exempelvis fisk.

Tips broccoli

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...