Meny
broccoli-5208951_1920

Broccoli med tomat & vita bönor

4 portioner

1 broccoli
1 msk olivolja
1/2 lök, tärnad
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
25 g smör
1 frp kokta vita bönor, sköljda och avrunna
2 tomater, i klyftor
salt och peppar

Skär broccolin i små buketter, skala och skiva stjälken. Koka nätt och jämnt mjuk i saltat vatten, häll av vattnet och låt rinna av väl. 

Värm oljan i en panna, lägg i den tärnade löken och låt den mjukna, riv i vitlöken och strö i oregano. Lägg i smöret och låt småputtra. Vänd sedan ner tomatklyftorna tillsammans med broccoli och bönor. Salt och peppra. Gott till grönsallad och rostat vitlöksbröd.

Recept: Ingela Persson

Tips bönor, broccoli & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...