Meny

Broccolisallad med purjolök och ägg

4 PORTIONER

1 broccoli, i mindre buketter
1/3 purjolök, skivad
salt och peppar
3–4 kokta ägg, skalade och klyftade
kryddkrasse

VINÄGRETT:
1 tsk dijonsenap
2 msk vinäger
3 msk olivolja

Koka broccolin nätt och jämt mjuk i saltat vatten. Lägg i purjolöken när det återstår någon minut av koktiden. Häll av i ett durkslag, kyl i kallt vatten och låt rinna av.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål.

Lägg broccolibuketterna och purjolöken i en skål. Vänd ner vinägretten. Salta och peppra. Tillsätt äggen och klipp över lite krasse.

Gott till exempelvis lax.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli

Grönt

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...