Meny

Broccoliomelett med bacon

2 PORTIONER

1 broccoli, i små buketter
1 pkt bacon, tärnad
3 ägg
1 msk vatten
salt och peppar
1/2 dl grovt riven parmesan

Koka broccolibuketterna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet och låt rinna av.

Stek bacon knaprigt i en het, torr stekpanna. Lägg över i en skål och spara fettet i stekpannan.

Fräs broccolin hastigt i baconfettet.

Vispa ihop ägg och vatten i en skål. Salta och peppra. Häll smeten över broccolin och stek klart i pannan ca 3–5 minuter. Strö över bacon och parmesanost.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...