Meny

Broccoli med gorgonzola

3–4 PORTIONER

1 broccoli
1/2 rödlök, skivad
150 g gorgonzolaost, smulad
salt och peppar
1 näve rucola
1 dl brödkrutonger

VINÄGRETT:
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja

Skär broccolin i buketter, skala stjälken och skär den riktigt tunt. Koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av och låt rinna av väl. Lägg i en skål. Strö över lök och gorgonzola.

Vispa ihop vinäger och olja i en skål. Häll det över broccolin, blanda och smaksätt med salt och peppar. Vänd ner rucola och krutonger.

Gott till exempelvis pasta.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli & rucola

Grönt

Lite annat

Rucola

Senapskål står det ibland på fröpåsarna, för det är så rucolan heter på svenska. Men sitt stora genombrott här...