Meny

Skärbönor med tomat och rucola

4 PORTIONER

200 g skärbönor
2 tomater
1/2 lök, tunt skivad
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
2 msk olivolja
1 msk vinäger
salt och peppar
1/2 ask rucola

Skär bönorna i 3–4 cm långa bitar. Koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet och låt rinna av.

Halvera tomaterna och gröp ur kärnhusen. De kan sparas till exempelvis soppa eller sås. Skär tomathalvorna i mindre bitar.

Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull utan att de får färg. Vänd ner bönorna och tomaterna. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Vänd ner rucola i sista stund. Gott till fisk och kyckling eller till pasta och grynrätter.

Recept: Ingela Persson

Tips rucola & skärböna

Skärböna

Skärbönan är intensivare i smaken än brytbönan och vaxbönan, men alla tillhör de familjen ärtväxter och våra...