Meny

Pasta med broccoli, svamp och rucolapesto

4 PORTIONER

1/2 broccolistånd
400 g pasta, t ex penne eller farfalle
1 gul lök, hackad
250 g champinjoner, grovt skivade
2 msk olivolja
salt och peppar

RUCOLAPESTO:
100 g rucola
1–2 vitlöksklyftor
1/2 dl pinjenötter
1/2 dl riven parmesanost
1/2–3/4 dl god olivolja
lite färskpressad citron
salt och svartpeppar

Mixa ingredienserna till peston i en matberedare eller med en stavmixer. Smaksätt med citron, salt och peppar.

Skär broccolin i små buketter, skala stjälken och skär den i mindre bitar. Koka pastan ”al dente” i saltat vatten i en kastrull. Lägg broccolin i kokvattnet de sista 2–3 minuterna, låt koka mjuka.

Fräs lök mjuk i olja i en stekpanna. Tillsätt svamp, stek tills den fått fin färg, ca 5 minuter. Salta och peppra.

Vänd ner peston och svampen i den avrunna pastan. Riv över lite extra parmesanost och servera.

Tips broccoli, champinjon & rucola

Grönt

Lite annat

Rucola

Senapskål står det ibland på fröpåsarna, för det är så rucolan heter på svenska. Men sitt stora genombrott här...