Meny

Musslor med bacon och champinjoner

4 PORTIONER

1 pkt bacon, strimlat
1 dl hackad purjolök
2 vitlöksklyftor, hackade
2 dl tunt skivade champinjoner
2 kg blåmusslor med skal, hela och väl skrubbade
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
salt och peppar
2 msk strimlad persilja

Fräs bacon knaprigt i en stor kastrull. Till­sätt purjolök, vitlök och svamp. Låt fräsa ytterligare ett par minuter. Vänd ner musslor och rör runt. Tillsätt vin, sätt på ett lock och koka tills skalen har öppnat sig, 5–10 minuter. Lyft upp musslorna och lägg i en skål.

Häll grädde i musselbuljongen och koka ihop några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Häll buljongen över musslorna, strö över persilja och servera med ett gott bröd.

Recept: Ingela Persson

Tips champinjon

Champinjon

Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...