Meny

Palsternacka med svamp och västerbottenost

4 PORTIONER

400 g palsternackor, i klyftor
1 msk olivolja
salt och peppar
1 ask champinjoner, delad
2 msk smör
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl finhackad purjolök
1/2 dl hackad persilja
100 g västerbottenost, grovt riven

Sätt ugnen på 200°.

Lägg palsternackorna på en ugnsplåt, vänd runt i olivolja, salta och peppra. Rosta i ugn 20–30 minuter.

Stek svampen i smör i het panna tills den fått färg. Tillsätt vitlök och purjolök, låt fräsa med ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Häll den stekta svampen över palsternackorna, strö över persilja och ost. Vänd runt och servera till exempelvis viltfärsbiffar.

Recept: Ingela Persson

Tips champinjon & palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...