Meny

Ugnsstekt palsternacka med äpple och blekselleri

4 PORTIONER

600 g palsternacka eller rotpersilja, klyftade
1–2 msk olivolja
salt och peppar

DRESSING:
1 dl fint tärnat äpple
1/2 dl fint tärnad blekselleri
1 tsk riven färsk ingefära
2 msk mango chutney
3 msk olivolja

Sätt ugnen på 225°.

Vänd palsternackorna i olivolja på en plåt. Salta och peppra. Stek gyllen­­bruna i ugnen, ca 20 minuter.

Blanda äpple, blekselleri, ingefära, mango chutney och olivolja i en skål. Vänd ner dressingen i palsternackorna. Salta och peppra.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, blekselleri, palsternacka & rotpersilja

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...