Meny
apples-5567884_1920

Palmkål med äpple & lingon

4 PORTIONER

4–5 blad palmkål
2 äpplen
1 lök
1 klick smör
salt och peppar
2 msk lingon

Skär bort mittstocken på kålen och skär bladen i bitar. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och lägg i bladen. Låt koka upp och häll av vattnet. Skölj i kallt vatten och krama ur kålen väl.

Dela äpplena i fyra klyftor, skär bort kärnhuset och skär äpplet i tunna klyftor. Skala löken och skär i tunna båtar.

Stek lök och äpple i smöret i en het stekpanna tills det får färg. Strö i kålen och låt steka med. Salta och peppra.

Toppa med lingon. Gott till viltfärsbiffar, renskav eller rostad kål.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple & palmkål

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...