Palmkålssallad
1 sats
300 g palmkål
1 tsk salt
3–4 msk vinäger
3 msk olivolja
1 tsk socker
Skiva palmkål tunt, gärna på en mandolin. Blanda palmkålen med salt, vinäger, olivolja och socker. Massera palmkålen med händerna en stund, då gifter sig smakerna och palmkålen blir mjukare. Servera som sallad.
Tips: Palmkålen går såklart att bytas ut mot till exempel rödkål eller vitkål
Recept: Niina Snijder
14 recept med Palmkål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Palmkålssallad
- Kålsallad med citrondressing
- Höstig gryta med polkabetor och sötpotatis
- Krämig grönkålssoppa
- Krämiga palsternackor med palmkål
- Palmkål med äpple & lingon
- Gnocchi och palmkål med pecorinocrème
- Grönkåls- och jordnötspesto
- Palmkålssallad med äpple
- Kålrot med palmkål och äpple
- Bräserad palmkål med citron och tomat
Palmkål/Svartkål
Palmkål kallas också för svartkål och båda namnen passar den fint. Att den med sin höga stam och sina långa...