Meny

Bräserad palmkål med citron och tomat

4 PORTIONER

1 knippe palmkål
1 lök, klyftad
1 vitlöksklyfta, skivad
2 msk olivolja
2 dl grönsaksbuljong
1 msk pressad citron och lite fint rivet skal
2 tomater, i grova bitar
salt och peppar
smör
hackad persilja

Skär bort palmkålens grova mittstock. Skär bladen i ca 2 cm breda strimlor.

Fräs lök och vitlök i olivolja utan att de får färg i en kastrull. Tillsätt buljong och citron. Koka upp, lägg i kålen och sjud ett par minuter tills den mjuknat.

Tillsätt tomaterna och låt sjuda ytterligare någon minut. Smaksätt med salt, peppar och en klick smör. Strö över persilja.

Gott till exempelvis kokt fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips palmkål

Palmkål/Svartkål

Palmkål kallas också för svartkål och båda namnen passar den fint. Att den med sin höga stam och sina långa...