Meny

Gnocchi och palmkål med pecorinocrème

4 PORTIONER

500 g potatisgnocchi
1/2 palmkål eller grönkål
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk smör
salt och peppar
1 dl crème fraiche
1/2 dl pecorino, finriven
1 msk balsamvinäger
1 dl rostade solrosfrön

Koka gnocchin enligt anvisning på paketet.

Skär bort mittnerven och skär palmkålen i mindre bitar. Stek palmkål och vitlök i smör i en stekpanna ett par minuter. Lägg i gnocchin, stek ytterligare ett par minuter tills de får färg. Salta och peppra.

Blanda ihop crème fraiche, pecorino och balsamvinäger i en skål, smaksätt med peppar.

Strö solrosfrön över gnocchin, bjud med pecorinosåsen och gärna charkuterier eller ugnsbakad lax. En tomatsallad är gott till.

Recept: Ingela Persson

Tips palmkål

Palmkål/Svartkål

Palmkål kallas också för svartkål och båda namnen passar den fint. Att den med sin höga stam och sina långa...