Gnocchi och palmkål med pecorinocrème
4 PORTIONER
500 g potatisgnocchi
ca 250 palmkål eller grönkål
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk smör
salt och peppar
1 dl crème fraiche
1/2 dl pecorino, finriven
1 msk balsamvinäger
1 dl rostade solrosfrön
Koka gnocchin enligt anvisning på paketet.
Skär bort mittnerven och skär palmkålen i mindre bitar. Stek palmkål och vitlök i smör i en stekpanna ett par minuter. Lägg i gnocchin, stek ytterligare ett par minuter tills de får färg. Salta och peppra.
Blanda ihop crème fraiche, pecorino och balsamvinäger i en skål, smaksätt med peppar.
Strö solrosfrön över gnocchin, bjud med pecorinosåsen och gärna charkuterier eller ugnsbakad lax. En tomatsallad är gott till.
9 recept med Palmkål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.

Palmkål/Svartkål
Palmkål kallas också för svartkål och båda namnen passar den fint. Att den med sin höga stam och sina långa...