Meny

Kålsallad med citrondressing

4 portioner

300–350 g grönkål, palmkål, spetskål eller vitkål (eller en blandning av dem)
1 lök, finhackad
1 tomat eller gurka, tärnad
1 dl valnötter, grovhackade
1 dl torkade tranbär eller russin
1 fetaost ca 150 g
Dressing:
saften från 1 citron
3 msk olivolja
2 msk honung
salt och peppar

Förbered kålen genom att ta bort de grova stjälkarna. Skär bladen i tunna strimlor och lägg kålen i en stor skål.Tillsätt lök, tomat eller gurka, valnötterna samt de torkade tranbären eller russinen. Smula eller tärna fetaost och blanda i salladen.

Blanda citronsaft, olivolja och honung i en separat skål för att göra dressingen. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över kålblandningen och blanda väl. 

Låt salladen vila i kylskåpet minst 30 minuter före servering så att smakerna blandar sig och kålen mjuknar något. Servera till bröd eller exempelvis potatis.

Tips grönkål & palmkål

Grönt

Palmkål/Svartkål

Palmkål kallas också för svartkål och båda namnen passar den fint. Att den med sin höga stam och sina långa...