Meny

Grönkålspesto

1 sats

1 knippe grönkål
3–4 vitlöksklyftor
1 ½ dl solroskärnor
olivolja
salt och peppar

Tvätta grönkål och riv av bladen från stjälkarna. Mixa eller hacka fint. 

Rosta solrosfrön i en torr stekpanna (utan olja) tills det doftar och fått lite färg, var försiktigt för det bränns lätt vid. Låt svalna. 

Skala vitlök och mixa tillsammans med grönkål och solrosfrön till en massa, tillsätt olivolja allt eftersom och mixa tills önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. 

Servera till rotfrukter, exempelvis på rostat bröd eller till pasta.

Recept: Niina Snijder

Tips grönkål

Grönt

kale-438964_1920

Grönkål

Grönkål är antagligen den äldsta kålsort vi har. Den finns i gröna och violetta nyanser med olika krusiga blad...