Meny

Grönkålsrisotto med citron och pecorino

4 portioner

4 dl avorioris
1 vitlöksklyfta, hackad
olivolja
2 dl vitt vin
ca 8 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
100 g grönkål, hackad
1 dl sallads- eller purjolök, hackad
2 dl pecorinoost, riven
salt och peppar
saft och rivet skal av 1/2 citron

Fräs ris och vitlök i olja i en vid kastrull, tillsätt vin och låt koka nästan torrt.

Koka upp buljongen i en annan kastrull. Tillsätt varm buljong i riset, ett par deciliter i taget under omrörning, tills riset är mjukt.

Fräs grönkål och lök lätt i olja i en stekpanna.

Vänd ner fräset tillsammans med ost i risotton. Smaka av med salt, peppar och citronsaft och -skal. Späd med mer buljong om risotton är för tjock.

Recept: Ingela Persson

Tips grönkål

Grönt

kale-438964_1920

Grönkål

Grönkål är antagligen den äldsta kålsort vi har. Den finns i gröna och violetta nyanser med olika krusiga blad...