Meny
Gronkal_tillagg

Grönkål- & basilikapesto med spaghetti

4 portioner

500 g spaghetti
2 vitlöksklyftor, hackade
1 knippe grönkål
15 g pinjenötter
2 msk olivolja
1 knippe basilika
40 g parmesan, gärna vegan
salt och peppar

Koka spaghetti i saltat vatten enligt beskrivningen på förpackningen. Häll av vattnet men spara lite spaghetti-vatten till peston.

Hacka vitlök. Tvätta grönkålen och dra av bladen från stjälken och hacka i små bitar. Rosta pinjenötter i en torr stek-panna tills de fått lite färg, ställ åt sidan.

Stek vitlök och grönkål hastigt i olivolja. Mixa sedan vitlök och grönkål tillsammans med pinjenötter, basilika och parmesan. 

Häll i lite av det sparade pastavattnet, så du får en fin pesto. Smaka av med salt och peppar och servera med spaghettin.

Recept: Niina Snijder

Tips basilika, grönkål & spaghetti

Grönt

Lite annat

kale-438964_1920

Grönkål

Grönkål är antagligen den äldsta kålsort vi har. Den finns i gröna och violetta nyanser med olika krusiga blad...