Meny

Grönkålssallad med apelsin & valnötter

4 portioner

1 knippe grönkål
½ tsk äppelcidervinäger eller rödvinsvinäger
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 apelsin
1 näve valnötter, grovt hackade
parmesan eller mögelost

Tvätta grönkål och skär bort stjälkar. Hacka bladen och lägg i en skål. Blanda grönkål med vinäger, olja, salt och peppar. Använd gärna händerna för att krama in dressingen ordentligt.

Skala och skär apelsin i tunna skivor. Hacka valnötterna grovt. Riv parmesan eller skär mögelost i bitar. Lägg grönkålssalladen på ett fat och strössla över apelsinskivor, valnötter och ost. Pressa gärna över lite apelsinsaft. Läckert på julbordet!

Recept: Niina Snijder

Tips apelsin, grönkål & valnötter

Grönt

kale-438964_1920

Grönkål

Grönkål är antagligen den äldsta kålsort vi har. Den finns i gröna och violetta nyanser med olika krusiga blad...