Meny

Rödkålssallad med gurka och apelsindressing

1 sats

½ rödkål
½ gurka
1 äpple
½ rödlök
1–2 stjälkar grönkål

Dressing:
3 msk olivolja
juice från ½ apelsin
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
salt och peppar

Strimla rödkålen fint. Skär gurka och äpple i småbitar. Skiva rödlök tunt. Tvätta grönkål och hacka smått. Blanda allt i en skål. Vispa ihop dressingen i en liten skål och ringla över salladen. Blanda väl och justera efter smak, servera gärna med lite rostade valnötter.

Tips: Salladen håller sig bra ett par dagar i kylskåpet.

Recept: Niina Snijder

Tips apelsin, gurka & rödkål

Grönt

Rödkål

Rödkålen är precis som vitkålen ett slags huvudkål, de används också på ungefär samma sätt. Huvudkålen...