Rödkål från sydtyrolen
4–6 PORTIONER
50 g sidfläsk, tärnat
2 msk smör
1 gul eller röd lök, finhackad
1 litet rödkålshuvud (750 g), tunt strimlat
salt och peppar
en nypa strösocker
2 dl rött vin
Fräs fläsket knaprigt i smör i en gryta eller kastrull. Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.
Fräs löken mjuk i grytan. Rör i rödkålen och låt fräsa i ytterligare ett par minuter. Salta, peppra och tillsätt socker. Häll i vin och låt sjuda under lock i 30 minuter. Strö över fläsket och servera.
41 recept med Rödkål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Rödkålssallad med gurka och apelsindressing
- Ugnsbakad rödkål
- Rödkålsgryta
- Coleslaw på rödkål och morot
- Rödkålssallad med äpple
- Citronmarinerad rödkål med äpple
- Höstgryta
- Rödkålssallad med äpple
- Rödkålssallad med äpple & ingefära
- Råriven rödkål med äpple & grönmögelost
- Varm rödkålssallad med apelsin & russin
- Kålsallad med apelsin & ingefära
- Smörstekt rödkål med ingefära & sirap
- Karamelliserad rödkåls- & lökpaj
- Rödkålsslaw med fetaost och oliver
- Ugnsstekt sötpotatis med rödkål och lime
- Ugnsstekt sötpotatis med rödkål
- Inlagd rödkål med äpple och nejlika
- Snabbpicklad rödkål
- Smörbakad kål
- Rödkålssallad med valnötter
- Rödkålssallad med tranbär och citron
- Rödkålssallad med klementiner
- Rödkålssallad med apelsin och granatäpple
- Rödkålssallad
- Rödkål med ingefära och timjan
- Kål med äpple och lök
- Kimchi på tre sorters kål
- Karamelliserad rödkåls- och lökpaj
- Inlagd kål
- Ingelas coleslaw
- Het päron- och kålsallad
- Coleslaw på rödkål och pepparrot
- Asiatisk kålsallad
- Balsamvinägerbräserad rödkål
- Snabbsyltad rödkål
- Rödkålssallad med apelsin och russin
Ägg
Rödkål
Rödkålen är precis som vitkålen ett slags huvudkål, de används också på ungefär samma sätt. Huvudkålen...