Meny

Coleslaw på rödkål och morot

1 sats 

1 st rödkål ca 500 g
1 morot
1 dl majonnäs
1 dl grekisk yoghurt eller gräddfil
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk socker
salt och peppar

Strimla rödkålen fint och riv moroten grovt. Lägg i en bunke. Vispa ihop majonnäs, yoghurt/gräddfil, vitvinsvinäger och socker i en skål, smaka av med salt och peppar.

Blanda dressingen med rödkålen och morot. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter eller gärna över natten för godare smak och konsistens.

Tips: Massera gärna rödkålen en stund med händerna innan du blandar det med dressingen.

Recept: Niina Snijder

Tips morot & rödkål

Grönt

Rödkål

Rödkålen är precis som vitkålen ett slags huvudkål, de används också på ungefär samma sätt. Huvudkålen...