Meny

Snabbsyltad rödkål

4 PORTIONER

1/2 rödkålshuvud, fint strimlat
1 lök, skivad
1–2 msk finhackad chilifrukt
1 msk riven färsk ingefära
2 msk olivolja
1/2 dl rödvinsvinäger
1 dl vatten
3 msk farinsocker
1 syrligt äpple, tärnat
(1 dl russin)
saft av 1 citron
salt och peppar

Fräs kål, lök, chili och ingefära i olivolja i en kastrull i 10 minuter. Tillsätt vinäger, vatten och socker och låt sjuda tills rödkålen är nätt och jämnt mjuk, ca 20 minuter.

Vänd ner äppeltärningar och eventuellt russin och smaksätt med färskpressad citronsaft, salt och peppar.

Gott till exempelvis grillad kyckling eller små revbensspjäll.

Recept: Ingela Persson

Tips rödkål

Rödkål

Rödkålen är precis som vitkålen ett slags huvudkål, de används också på ungefär samma sätt. Huvudkålen...