Meny

Rödkålssallad med bacon och valnötsvinägrett

4 PORTIONER

1/4 rödkålshuvud, tunt skivat
6 skivor bacon
4 skivor vitt bröd, kantskuret
vegetabilisk olja till stekning

VALNÖTSVINÄGRETT:
3 msk valnötsolja
1 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar

Stek baconskivorna krispiga i en stekpanna. Låt svalna och hacka grovt.

Skär brödtärningarna i centimeterstora tärningar. Stek dem gyllenbruna i olja. Låt rinna av på hushållspapper.

Skär rödkålen i tunna strimlor och lägg i en skål.

Blanda ingredienserna till vinägretten och vänd ner den i rödkålen. Smaksätt med salt och peppar. Strö över brödkrutonger och bacon. Eller ersätt valnötsoljan med olivolja och servera med lite hackade valnötter.

Tips rödkål

Rödkål

Rödkålen är precis som vitkålen ett slags huvudkål, de används också på ungefär samma sätt. Huvudkålen...