Meny

Rödkålssallad

6 PORTIONER

1 litet rödkålshuvud, ca 1 kg, finstrimlat
1 stor gul lök, i tunna skivor
3 små äpplen, urkärnade och tärnade
2 msk smör
2 tsk salt
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk malen kryddnejlika
2 kvistar färsk timjan
1–2 msk ljus sirap
2 msk äppelcidervinäger
1/2 dl svartvinbärssaft
salt och peppar

Fräs rödkålen tillsammans med lök och äpple i smör i en stor kastrull. Tillsätt salt och kryddor. Låt sjuda under lock i 30 minuter.

Rör i sirap, vinäger och saft. Koka i ytterligare 20 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Servera till julskinkan.

Tips rödkål

Rödkål

Rödkålen är precis som vitkålen ett slags huvudkål, de används också på ungefär samma sätt. Huvudkålen...