Balsamvinägerbräserad rödkål
4 PORTIONER
300 g rödkål, tunt strimlad
1 rödlök, tunt skivad
2 msk olivolja
3/4 dl vatten
3/4 dl balsamvinäger
2 msk honung
salt och peppar
smör
Fräs rödkål och lök mjuka i olivolja i en kastrull under omrörning, ca 5 minuter.
Tillsätt vatten, vinäger och honung. Låt sjuda utan lock tills vätskan kokat in, ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar och runda av med en klick smör.
Gott till fläskkött.
41 recept med Rödkål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Rödkålssallad med gurka och apelsindressing
- Ugnsbakad rödkål
- Rödkålsgryta
- Coleslaw på rödkål och morot
- Rödkålssallad med äpple
- Citronmarinerad rödkål med äpple
- Höstgryta
- Rödkålssallad med äpple
- Rödkålssallad med äpple & ingefära
- Råriven rödkål med äpple & grönmögelost
- Varm rödkålssallad med apelsin & russin
- Kålsallad med apelsin & ingefära
- Smörstekt rödkål med ingefära & sirap
- Karamelliserad rödkåls- & lökpaj
- Rödkålsslaw med fetaost och oliver
- Ugnsstekt sötpotatis med rödkål och lime
- Ugnsstekt sötpotatis med rödkål
- Inlagd rödkål med äpple och nejlika
- Snabbpicklad rödkål
- Smörbakad kål
- Rödkålssallad med valnötter
- Rödkålssallad med tranbär och citron
- Rödkålssallad med klementiner
- Rödkålssallad med apelsin och granatäpple
- Rödkålssallad
- Rödkål med ingefära och timjan
- Kål med äpple och lök
- Kimchi på tre sorters kål
- Karamelliserad rödkåls- och lökpaj
- Inlagd kål
- Ingelas coleslaw
- Het päron- och kålsallad
- Coleslaw på rödkål och pepparrot
- Asiatisk kålsallad
- Balsamvinägerbräserad rödkål
- Snabbsyltad rödkål
- Rödkålssallad med apelsin och russin
Ägg
Rödkål
Rödkålen är precis som vitkålen ett slags huvudkål, de används också på ungefär samma sätt. Huvudkålen...