Meny

Rödkålsgryta

4 portioner

1 lök
300 g morötter
2 potatisar
1 rödkål
300 g tomater
1 tsk oregano
1 msk gurkmeja
400 g bönor, kokta, avrunna
2 dl kokosgrädde
salt och peppar

Hacka lök. Skär morötter, potatis och tomater i bitar. Strimla rödkålen.

Stek löken i olivolja tills den mjuknar. Lägg sedan i morötterna, potatis, tomater och rödkål, stek lite till. Till­sätt kryddorna och rör om. Lägg i bönorna. Häll över vatten så att grönsakerna täcks och låt koka tills de blivit mjuka. Häll i kokosgrädde och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite citronsaft. Servera till ris eller quinoa.

Recept: Niina Snijder

Tips rödkål

Rödkål

Rödkålen är precis som vitkålen ett slags huvudkål, de används också på ungefär samma sätt. Huvudkålen...