Meny

Varm rödkålssallad med apelsin & russin

1 sats

1 rödkål, strimlad
1 äpple, strimlat
50 g smör
1 dl lönnsirap
½ dl äppelcidervinäger
saften från 1 apelsin
5 hela nejlikor
3 lagerblad
1 dl russin
salt och svartpeppar

Stek strimlad rödkål och äpple en stund i smör i en kastrull. Tillsätt lönnsirap, äppelcidervinäger, apelsinsaft, nejlikor och lagerblad. Låt småputtra i ca 40 minuter tills vätskan har kokat in, rör om då och då så det inte bränns. 

Lägg i russin och smaka av med salt och peppar. Plocka ut nejlikor och lagerblad och servera genast eller förvara i en burk med lock i kylskåp. 

Recept: Niina Snijder

 

Tips lönnsirap, rödkål & russin

Rödkål

Rödkålen är precis som vitkålen ett slags huvudkål, de används också på ungefär samma sätt. Huvudkålen...