Varm rödkålssallad med apelsin & russin
1 sats
1 rödkål, strimlad
1 äpple, strimlat
50 g smör
1 dl lönnsirap
½ dl äppelcidervinäger
saften från 1 apelsin
5 hela nejlikor
3 lagerblad
1 dl russin
salt och svartpeppar
Stek strimlad rödkål och äpple en stund i smör i en kastrull. Tillsätt lönnsirap, äppelcidervinäger, apelsinsaft, nejlikor och lagerblad. Låt småputtra i ca 40 minuter tills vätskan har kokat in, rör om då och då så det inte bränns.
Lägg i russin och smaka av med salt och peppar. Plocka ut nejlikor och lagerblad och servera genast eller förvara i en burk med lock i kylskåp.
Recept: Niina Snijder
41 recept med lönnsirap, Rödkål & russin
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Rödkålssallad med gurka och apelsindressing
- Ugnsbakad rödkål
- Rödkålsgryta
- Coleslaw på rödkål och morot
- Rödkålssallad med äpple
- Citronmarinerad rödkål med äpple
- Höstgryta
- Rödkålssallad med äpple
- Rödkålssallad med äpple & ingefära
- Råriven rödkål med äpple & grönmögelost
- Varm rödkålssallad med apelsin & russin
- Kålsallad med apelsin & ingefära
- Smörstekt rödkål med ingefära & sirap
- Karamelliserad rödkåls- & lökpaj
- Rödkålsslaw med fetaost och oliver
- Ugnsstekt sötpotatis med rödkål och lime
- Ugnsstekt sötpotatis med rödkål
- Inlagd rödkål med äpple och nejlika
- Snabbpicklad rödkål
- Smörbakad kål
- Rödkålssallad med valnötter
- Rödkålssallad med tranbär och citron
- Rödkålssallad med klementiner
- Rödkålssallad med apelsin och granatäpple
- Rödkålssallad
- Rödkål med ingefära och timjan
- Kål med äpple och lök
- Kimchi på tre sorters kål
- Karamelliserad rödkåls- och lökpaj
- Inlagd kål
- Ingelas coleslaw
- Het päron- och kålsallad
- Coleslaw på rödkål och pepparrot
- Asiatisk kålsallad
- Balsamvinägerbräserad rödkål
- Snabbsyltad rödkål
- Rödkålssallad med apelsin och russin
Ägg
Rödkål
Rödkålen är precis som vitkålen ett slags huvudkål, de används också på ungefär samma sätt. Huvudkålen...