Meny

Ugnsstekt sötpotatis med rödkål och lime

4 PORTIONER

1 stor sötpotatis
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt och peppar
1/2 dl grovt hackad koriander

RÖDKÅLSSALLAD:
1/4 rödkålshuvud
1 msk pressad lime
2 msk olivolja

Sätt ugnen på 225°.

Skär sötpotatisen i jämnstora klyftor eller bitar. Vänd dem i riven vitlök, olivolja, salt och peppar på en plåt. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, 25–30 minuter.

Skär rödkålen i riktigt tunna strimlor och låt ligga i kallt vatten 15 minuter. Häll av och låt rinna av. Blanda rödkålen med lime och olivolja i en skål. Salta och peppra.

Servera sötpotatisen på ett fat toppad med rödkålssallad och hackad koriander.

Recept: Ingela Persson

Tips rödkål & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...