Meny

Rostad sötpotatis med jalapeno & dipp

4 portioner

2 sötpotatisar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
salt och peppar
ca 10 skivor jalapeno
1 msk tempuramix
1 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
1–2 tsk färskpressad citronsaft
hackad färsk koriander

Sätt ugnen på 175°. Skär sötpotatisen i klyftor och lägg på en plåt. Riv över vitlöken och ringla över hälften av oljan. Salta och peppra. Vänd runt och rosta gyllene och mjuka i ugnen i ca 20–30 minuter.

Lägg jalapenoskivorna på en bit hushållspapper och torka dem lätt. Pudra över tempuramix. Värm resterande olja i en liten stekpanna och stek jalapenoskivorna knapriga. 

Rör ihop majonnäs, gräddfil och citronsaft. Smaksätt med salt och peppar. Lägg potatisen på ett fat, strö över jalapeno och hackad koriander och servera med dippsås. Gott till exempelvis böngrytor och tacorätter.

Recept: Ingela Persson

Tips jalapeno, sötpotatis & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...