Meny

Tomatsallad med hirs & trädgårdsörter

4 PORTIONER

4 portioner hirs
4 tomater
1 lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk chiliflakes
3 msk olivolja
1 citron, rivet skal och saft
1 dl grovt hackade örter
salt och peppar

Koka hirs enligt anvisningen på paketet och låt svalna.

Skär tomaterna i bitar och låt ligga i ett durkslag i ca 5 minuter och låt rinna av, spara tomatsaften. Skala och skiva löken tunt.

Riv vitlöksklyftan och vispa ihop med chili, olja, citronskal och -saft och örter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg tomaterna i en skål och rör i dressingen. Låt marinera i ca 15 minuter.

Lägg hirsen på ett fat och toppa med tomatsalladen.

Recept: Ingela Persson

Tips citron, gul lök, tomater & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...