Meny

Rödbetsbiffar med svarta bönor & valnötter

4 PORTIONER

400 g rödbetor eller gulbetor
1 tsk fiberhusk
1 dl vatten eller den urkramade rödbetsvätskan
50 g valnötter, gärna blötlagda ca 3 timmar
1 förp kokta svarta bönor, ca 230 g avrunnen vikt
1 liten lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
chiliflakes eller färsk dill
havssalt och svartpeppar
olja till stekning

Skala och riv betorna, krama ut vätskan, men spara den ev till nästa steg.

Blanda fiberhusk med vatten eller betsvätska i en skål, låt svälla minst 5 minuter.

Mixa nötter med bönor till en massa, tillsätt de rivna betorna, lök och vitlök, mixa eller blanda samman.

Tillsätt fiberhuskvätskan och chiliflakes eller dill. Smaka av med salt och peppar och blanda allt väl.

Forma biffar, stek på medelvärme i 3-4 minuter på varje sida.

Servera med en kall sås, t ex vitlöksyoghurt, eller med varm sås och gärna en sallad. Quinoa eller bulgur är gott till.

Recept: admin

Tips gul lök, gulbeta, rödbetor & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...