Meny

Rostad sötpotatis med ranchdressing

2 portioner

ca 300 g sötpotatis
1 vitlöksklyfta, riven
3 msk olivolja
salt och cayenneppar
Dressing:
11/2 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 liten klyfta vitlök, riven
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°. Skrubba och klyfta potatisen. Blanda vitlök med olja och vänd ner med potatisen. Smaksätt med salt och cayennepeppar. Rosta potatisen gyllene och mjuk i ugnen i ca 20 minuter. Rör ihop ingredienserna till dressingen i en skål. 

Servera potatisklyftorna med dressing, grönsallad och grillad kyckling eller grillade grönsaker.

Tips gräddfil, sötpotatis & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...