Meny

Sötpotatispaj

1 PAJ

6 dl sötpotatis, ugnsbakad utan skal
4 ägg
3/4 dl mjölk
1 1/4 dl brun farin
25 g smör
2 msk vaniljsocker
en nypa salt
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 msk mörk sirap
1 msk mörk rom

TOPPING:
1 1/2 dl grovt hackade cashewnötter
1 dl brun farin
30 g smör

Sätt ugnen på 175°.

Vispa samman alla ingredienser i en stor skål till en luftig smet. Häll i en smord ugnssäker form (ca 1 1/2 liter) och grädda i ugnen i 25 minuter.

Blanda samman ingredienserna till toppingen i en skål.

Ta ut kakan ur ugnen, smula över toppingen och grädda tills pajen är genomgräddad, i ytterligare ca 20 minuter.

Servera varm eller rumstempererad, gärna med en klick vispad grädde.

Recept: Tareq Taylor

Tips sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...