Meny

Hummus på sötpotatis

1 sats

1 stor sötpotatis eller 2–3 små
2 dl kokta vita bönor
1 dl vit tahini
2–3 msk citronsaft
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
olivolja
färska örter, t ex koriander och persilja

Sätt ugnen på 220°. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg på en bakplåt och rosta i ugnen i ca 30 minuter, eller tills det är mjukt.

Mixa sötpotatis med vita bönor, tahini, citronsaft, vitlök och salt i en mixer tills hummusen är krämig och slät. 

Lägg upp i en djup tallrik eller skål, ringla över olivolja och toppa med hackade färska örter. Gott att servera tillsammans med gurkstavar, morotsstavar och bröd. 

Recept: Niina Snijder

Tips bönor, sötpotatis & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...